advies & indicatie in de zorg

!!! Graag willen wij u erop wijzen dat door personele tekorten in Noord Holland, Utrecht en Gelderland onze wachttijden langer kunnen zijn dan u van ons gewend bent. Onze wijkverpleegkundigen doen hun uiterste best om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Wij geven u een dringend advies om de aanvraag van uw herindicatie PGB maximaal 8 weken van te voren te doen; de kans dat u hiermee op tijd uw aanvraag kunt indienen is dan groter !!!

Aanbod

Goed Thuis stelt indicaties voor de zorgverzekeringswet voor zorgorganisaties, die zelf (tijdelijk) geen wijkverpleegkundige hebben.  Met het inschakelen van Goed Thuis is uw organisatie verzekerd van indicaties die voldoen aan wet- en regelgeving en het door V&VN opgestelde normenkader. Onze wijkverpleegkundigen werken onafhankelijk en kunnen daarmee ook voor ongecontracteerde zorgaanbieders indiceren.

Wij werken met het elektronisch cliënten dossier (ECD) NEDAP.  Wanneer uw organisatie ook met NEDAP werkt, dan is het mogelijk dat wij in uw ECD het zorgplan aanmaken. De zorgvraag wordt tijdens een huisbezoek bij de cliënt in kaart gebracht. Aan de hand van dit huisbezoek wordt de indicatie gesteld en door onze wijkverpleegkundige naar u verzonden via beveiligde mail. Voor ongecontracteerde zorgorganisaties zal ook de benodigde machtiging worden ingevuld.

Daarnaast monitoren wij de doelmatigheid van de zorgverlening. Wij koppelen hiervoor een vaste wijkverpleegkundige aan uw organisatie. Deze wijkverpleegkundige is uw vaste aanspreekpunt en zal met regelmaat contact met u opnemen. De monitoring wordt geregistreerd in uw ECD. Zo is het voor de zorgverzekeraar inzichtelijk dat er een wijkverpleegkundige betrokken is bij uw organisatie.

Wanneer uw cliënt een WLZ indicatie nodig heeft, kunnen wij de aanvraag hiervoor ook verzorgen. Deze aanvraag doen wij rechtstreeks in het systeem van het CIZ.

Voordelen voor u als zorgorganisatie

  • Onafhankelijke indicatiestelling
  • Oplossing bij een (tijdelijk)  tekort aan wijkverpleegkundigen
  • Extra capaciteit bij onvoorziene werkdruk bijvoorbeeld door ziekte of (zwangerschaps)verlof
  • Onafhankelijke second-opinion
  • Afname van de benodigde fte’s wijkverpleegkundige op uw personeelsbegroting
  • Op verzoek ondersteuning bij auditeren of inspectiebezoek
  • Monitoring van de geleverde zorg

Wilt u als organisatie samenwerken met Goed Thuis dan dient u onderstaand formulier in te vullen. Na ontvangst van uw formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.