advies & indicatie in de zorg

Indicatie nodig?
Als u als zorgvrager een indicatie nodig heeft voor persoonlijke verzorging en/of verpleging van waaruit u de zorg wil bekostigen d.m.v. een PGB, dan bent u bij Stichting Goed Thuis aan het juiste adres.

Aanbod
Na het vergaren en ordenen van de informatie over uw situatie, kunnen we bepalen welk advies we kunnen geven en welke indicatie het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze wijkverpleegkundigen bespreken met u uw algehele leef -en gezondheidssituatie.

U ontvangt van ons een schriftelijk, onafhankelijk indicatiebesluit wat voldoet aan de wet- en regelgeving.

Proces
Medewerkers van Stichting Goed Thuis die zorgindicaties stellen, zijn wijkverpleegkundigen niveau 5.  Via onze website kunt u een aanvraag voor een indicatie indienen. Hierop zal de wijkverpleegkundige in uw regio contact met u opnemen om een huisbezoek in te plannen.  Tijdens dit gesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw persoonlijke situatie. Wij doen dit aan de hand van diverse vragenlijsten. Samen bepaalt u wat u nog wel kunt en zelf wilt blijven doen en waar u hulp bij nodig heeft. Hieruit volgt een advies of indicatie.

Voor persoonlijke verzorging gelden landelijke regels. Voor individuele begeleiding, huishoudelijke verzorging en hulpmiddelen gelden gemeentelijke regels. Tijdens een gesprek lichten wij deze regels graag toe.  Voor de aanvraag voor opname in een zorginstelling kunnen we u,  afhankelijk van uw wensen, ook ondersteunen.

Kosten

Bent u verzekerd bij VGZ, VGZ voor de Zorg, IZA, UMC, Univé Zorg, Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, Avéro Achmea, IAK, Aevitae, De Friesland, Kiemer, Caresq, IptiQ, Atlas, DSW, Stad Holland, inTwente en ASR dan declareert Goed Thuis de indicatiestelling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Bent u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd dan ontvangt u een factuur van onze werkzaamheden. Deze kosten kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polis zal dit geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Wanneer u uw indicatieaanvraag bij ons indient ontvangt u een mail met informatie over de kosten.

Voordeel
Wij zijn onafhankelijk. Wij zijn niet verbonden aan een (thuis) zorgorganisatie of verzekeringsmaatschappij. Onze wijkverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het stellen van zorgindicaties. Wij zijn allemaal ervaren in het aan gaan van adviesgesprekken en zullen u altijd als cliënt centraal stellen.